Eucharisztikus

KONGRESSZUS 2013

Készüléshez ajánlott irodalom

Az Eucharisztikus Kongresszus szervezéséhez kötődő
már megjelent és a közeljövőben megjelentetni tervezett kiadványok

 

 A könyvek megrendelhetők az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

 

Ferdinand Holböck: A legszentebb Oltáriszentség és az szentek

Ferdinand Holböck: A legszentebb Oltáriszentség és az szentek (502 oldalas könyv, Marana Tha, 2012. december)
Ez a könyv az Oltáriszentség szeretetének történetéről szól az elmúlt kétezer év folyamán. Arról a csodáról, hogy az Eucharisztia hogyan érintette meg azok szívét, akik mélyen hittek benne. A szentek életében különösképpen tükröződik az a titok, hogy az Anyaszentegyházban milyen nagy jelentőségű az Eucharisztia tisztelete. Érdemes megfigyelni, hogy azon a plébánián, ahol növekedett az Oltáriszentség tisztelete, megújult a hitélet. Ma is nagy szükségünk van rá! Mindenkinek ajánlható ez a könyv, akik növekedni akar a lelki életben és a hitben.

 

Tanulságtétel
Tanúságtételek az Oltáriszentséggel kapcsolatban (kb. 60 oldalas könyv, Stella Maris Alapítvány, tervezett megjelentetés 2013. március közepe)
Ebben a könyvben az elmúlt időkben született, Oltáriszentséghez kötődő élményekről számolnak be a hívők. Ezek az élmények részben szentáldozáshoz, részben szentségimádáshoz kötődnek. Sok lélekemelő írás ismertetését tartalmazza a kiadvány. Megjelent és igényelhető (300 Ft + postaköltség)

 

 


Bangha Béla: EucharisztiaBangha Béla: Eucharisztia (kb. 240 oldalas A5-ös  könyv, Stella Maris Alapítvány, várható megjelentetése 2013. március közepe)
Ez a könyv Bangha Béla szerkesztésében, 1938-ban megjelent könyvvel egyező kiadvány, új szerkesztésben. A könyv 18 komoly ember megvilágításában mutatja be az Eucharisztiát, elsősorban papokat megszólaltatva. A könyv 75 év után jelenik meg újból, de egyes fejezetei teljes mértékben aktuálisak a mai események tükrében is.

 


Bangha Béla: Az oltár fényében (kb. 240 oldalas könyv, Stella Maris Bangha Béla: Az oltár fényében
Alapítvány, várható megjelenése 2013. március vége)
Ez a könyv Bangha Béla 1938-ban megjelent könyvével egyező kiadvány, új szerkesztésben. A könyv számtalan kérdést és az arra adott tömör, egyértelmű válaszokat tartalmazza. Azt célozza, hogy a titkok titkát annyira, amennyire lehet, az érdeklődő előtt feltárja, hogy a legszebb és legszentebb keresztény misztériumot felmutassa azok előtt, akik annak hittani és erkölcsi tartalmával, szellemi és társadalmi hatásaival meg szeretnének ismerkedni. Ezért veszi szemügyre az Oltáriszentségnek először a hitvédelmi alapjait, majd egyéb kisugárzásait.

Az Oltáriszentség előtt című könyvünk átdolgozott, bővített kiadása.
(Stella Maris Alapítvány, várható megjelenése 2013. március vége)

 

 

Egyéb ajánlott kiadványok

 

 

Ecclesia de Eucharistia

Ecclesia de Eucharistia kezdetű enciklika az Eucharisztia és az Egyház kapcsolatáról. II. János Pál pápa, 2003. április 17. (http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=36)

 

Redemptionis Sacramentum – A megváltás szentsége

Az Istentisztelet és a Szentségi Fegyelem Kongregációjának instrukciója néhány dologról, melyeket meg kell tartani vagy kerülni kell a legszentebb Eucharisztiával kapcsolatban, 2004. április 30. (http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=242)

 

Mane Nobiscum Donime

II. János Pál pápa apostoli levele az Eucharisztia évére 2004 októberétől 2005 októberéig. (http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=27)

 

Sacramentum Caritatis

Apostoli buzdítás az Eucharisztiáról, az Egyház életének és küldetésének forrásáról és csúcspontjáról. XVI. Benedek pápa (első apostoli buzdítása), 2007. március 14. (http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=225)

 

A Szeretet köteléke

Katona István (püspök) szerkesztésében megjelent könyv, mely az 1938-as Nemzetközi Eucharisz- tikus Kongresszus eseményeit eleveníti fel. (Szent Gellért Kiadó és Nyomda, 2008.)

 

Az Oltáriszentség előtt

Ez a könyv segítséget szeretne nyújtani ahhoz, hogy könnyebb legyen hinnünk azt a dogmatikus hittételt, mely szerint az Oltáriszentségben valóságosan jelen van Jézus Krisztus. Az Oltáriszent- séget sok oldalról közelíti meg, imákat, énekeket kínál, valamint Oltáriszentség csoda történeteket ismertet.

(Stella Maris Alapítvány, 2006. – kapható)

 

Szentáldozás

A szentáldozás lényegét, erejét és csodálatos voltát mutatja be ez a kiadvány, mely segíteni akarja az arra történő lelki felkészülést, bemutatva egyaránt a teológusok gondolatait és az égi üzeneteket. Gyermekeink elsőáldozásra történő felkészítésével kapcsolatos gondolatokat, valamint imákat és énekeket is tartalmaz. (Stella Maris Alapítvány, 2010. – kapható)

 

Athanasius Schneider: Dominus Est

Egy közép-ázsiai püspök gondolatai a szentáldozásról. (Szent István társulat, 2010.)

 

Raniero Cantalamessa: Megszentelődésünk forrása az Eucharisztia

Jézus jelenléte az Eucharisztiában nemcsak valóságos, hanem személyes is. Ennek hitbeli megta-

pasztalása a szeretet, a gyógyulás és az öröm forrása. (Marana Tha, jelenleg nem kapható)

 

Ingeborg Obereder: A szeretet sugárzásában

Gondolatok, rövid kis történetek az Eucharisztiával kapcsolatban. (Marana Tha, jelenleg nem kapható)

 

Leo Tanner: Eucharisztia (Tanítások könyve és Résztvevők könyve) (Marana Tha, még kapható)

 

Lélekmentő füzetek – 13. és 14.  (Pax Kiadó)

13. Az Oltáriszentségről

14. A legméltóságosabb Oltáriszentség és a szentek

 

Képgaléria

Bocsa atya áll ...

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amivel értesítjük a fontos információk megjelenéséről.

Kérjük ajánlja oldalunkat: IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebook Twitter {nice1}