Eucharisztikus

KONGRESSZUS 2013

 

Eucharisztikus Kongresszus fejleményei - 2012. augusztus

Az elmúlt két hónapban a szervezésben is egy kicsit nyár volt. Az idő előrehaladtával azonban át kellett gondolnunk, hogy kit szeretnénk kiemelt előadóként látni az Eucharisztikus Kongresszuson. Mérlegeléseink után három papra esett a választásunk, akiket megkeresve mindhárman 24 órán belül válaszoltak. Mindhárman nagy örömmel vállalták a kiemelt előadói felkérést:

fr. Barsi Balázs (Sümeg),
Varga László (Kaposvár) és
fr. Böjte Csaba (Déva)

Bővebben: Eucharisztikus Kongresszus fejleményei - 2012. augusztus


Eucharisztikus Kongresszus Fejleményei - 2012. június

Az eddigi szervezéseket illetően a szórólapok országos terjesztése lényegileg lezajlott. Aki igényel még az A4-es vagy a logóval ellátott – hátán az imát tartalmazó – kis szórólapból, kérjük, jelezze Alapítványunknál.
Egyelőre a program összeállításon, a zenei összetételen dolgozunk a legtöbbet, hogy minél előbb kialakulhasson a meghívandó előadók névsora, hiszen a komoly előadók programja általában legalább fél évre előre szokott betáblázódni.

 

Bővebben: Eucharisztikus Kongresszus Fejleményei - 2012. június

 

Krisztusivá leszünk

Jakubinyi György érsek beszámolója

 

Véget ért az 50. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Írországban, Dublin-ban, ahova elvileg minden püspöki kart meghívtak. Erdélyből, Gyulafehérvárról Tamás József segédpüspökkel együtt jöttem ide, szerdán tudtunk megérkezni.

Nagy öröm számunkra, magyarok számára, hogy a 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 1938-ban Budapesten tartották, melynek emléke mind a mai napig él részben az énekeskönyvben, részben pedig az emberek emlékezetében. Ezzel bemutatkoztunk a világ előtt, mint az Oltáriszentséget tisztelő Mária országa, Szent István öröksége.

 

Bővebben: Krisztusivá leszünk

 

Krisztussal megvalósuló közösségünk

 

XVI. Benedek pápa június 17-én, vasárnap este videó-üzenettel fordult a dublini Eucharisztikus Kongresszus résztvevőihez. Köszöntő szavai után a találkozó témájáról, a Krisztussal és a köztünk megvalósuló közösségről elmélkedett. A „koinonia vagy communio” (Krisztus fősége alatti közösség vagy közösség) kezdettől fogva az Egyház önértelmezésének a középpontjában állt, vagyis az alapító Krisztussal és a szentségekkel való kapcsolatának a középpontjában, mely szentségeket maga az Egyház szolgáltatott ki, köztük első helyen az Eucharisztiát. A keresztség által Krisztus halálába illeszkedtünk, újjászületünk Jézus Krisztus testvérei és nővérei nagy családjában. A bérmálásban a Szentlélek pecsétjét fogadjuk és a szentáldozásban közösségre lépünk Krisztussal és egymással, látható módon, itt a földön.

 

Bővebben: Krisztussal megvalósuló közösségünk

Képgaléria

mindenki térdre...

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amivel értesítjük a fontos információk megjelenéséről.

Kérjük ajánlja oldalunkat: IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebook Twitter {nice1}