Eucharisztikus

KONGRESSZUS 2013

Gyakori kérdések

 

Mi az Eucharisztia?

Eukarisztia = Eucharistia (görög szó = hálaadás)

Amint az utolsó vacsora a golgotai áldozat elővételezése, az Egyház tanítása szerint az Eucharisztia megjeleníti Krisztus megváltó áldozatát. Az alapítási igék után a kenyér és bor színe alatt a megdicsőült Krisztus valósággal jelen van. Jusztinosz I. Apológiája szerint „ezt a táplálékot mi Eucharisztiának nevezzük, ...ezeket mi nem úgy vesszük, mint közönséges kenyeret vagy közönséges italt, hanem mint a megtestesült Jézus krisztus, Megváltónk, az Isten Igéje által a mi üdvösségünkért felvett testet és vért, az ő hálaadó imájával megáldott táplálékot”.

Eucharisztiának nevezzük az eucharisztikus imával átváltoztatott adományokat (Oltáriszentség), különösen az imádó tiszteletre és misén kívüli áldoztatásra megőrzött Szentostyát is. (Verbényi-Arató: Liturgikus Lexikon, Ecclesia, 1989.)

 

Miért kell ebben a témában Kongresszust szervezni?

Bármilyen kiemelt rendezvény, különösen egy adott témában szervezett kongresszus ráirányítja a figyelmünket az adott témára. Így az Eucharisztikus Kongresszus különösen felhívja figyelmünket az Eucharisztiába vetett hitünk fontosságára. Egyházunknak alap pillére! Időszerű ezt most szervezni, hiszen „elkopóban” van már az Eucharisztia tisztelete az Egyház gyakorlatában.

 

 

 

Képgaléria

Gyula

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amivel értesítjük a fontos információk megjelenéséről.

Kérjük ajánlja oldalunkat: IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebook Twitter {nice1}

Támogatás

Kérjük támogassa a kongresszus megszervezését!(PayPal)

Amount: