Eucharisztikus

KONGRESSZUS 2013

Beszámoló a jótékonysági hangversenyről

Jótékonysági hangverseny

 

Június 15-én, szombat eset a Váci Székesegyházban jótékonysági hangversenyre került sor, mely célja az Eucharisztikus Kongresszus költségeihez történő hozzájárulás volt.

A megjelentek száma viszonylag szolid mértékű volt (33 fő), ebből eredően a bevétel is viszonylag csekély volt. Ettől függetlenül Isten gondviselő szeretete és segítő kegyelme megoldja az anyagi nehézségeket. Ezen ma már nem aggódom.

A hangverseny csodálatos volt! Nagyon lélekemelő volt az eucharisztikus témájú művek végighallgatása, melyben Havasi Katalin énekművész gyönyörű szoprán hangját élvezhettük, egyedi ihletettségű hangvételben. Hasonlóan szép élményeket nyújtottak a Tóth Rita Zsófia és Verbay Zsolt orgonaművészek által megszólaltatott művek. A gyönyörű összhangzatban megszólaló Szent Cecília Kamarakórus is felejthetetlen élményekkel gazdagította a megjelenteket.

A hangverseny alatt az Eucharisztikus Kongresszus fényképei is segítettek feleleveníteni a Kongresszus két napjának emlékeit. Nagyon jó volt a Kongresszus emlékeinek felelevenítésére ezen hangverseny, hiszen ez az Eucharisztikus Kongresszus még sokáig kell, hogy lelkünk táplálékául szolgáljon ebben az időnként igen zavarosnak tűnő mai világban. A két nap alatt Katolikus Egyházunk alapját, az Eucharisztiát sikerült az Őt megillető helyen bemutatni, az Eucharisztiában jelen levő Jézus Krisztusról sikerült igen mélyen, átfogóan megemlékezni és a napi találkozások megrendítő élményeiről szép tanúságtételeket meghallgatnunk. Ebből még évekig kell, hogy merítkezni tudjunk, hogy Egyházunk alapkövét, az Eucharisztiát a maga helyén érezhessük, tapasztalhassuk. Ezt adja meg minél többünknek az Isten!

Ezen lelki élményeket felelevenítő voltáért volt különösen jó egy koncert erejéig újból megállni és visszagondolni a csodálatos két napra! És mindezt szépséges zenei élményben elmerülve tehettük meg!

Dicsértessék és áldassék az Oltáriszentségben köztünk lakó Jézus Krisztus! Most és mindörökké! Ámen.

 

2013. június 28.

 

Jánossy Gábor

 

 

Képgaléria

Gellért Ottó at...

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amivel értesítjük a fontos információk megjelenéséről.

Kérjük ajánlja oldalunkat: IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebook Twitter {nice1}